Schimmel/kalknagel

Een schimmelnagel, in de volksmond ook wel kalknagel genoemd komt bij ongeveer 25% van de bevolking voor. Een schimmelnagel ontstaat doordat de schimmel de nagelplaat binnendringt en een infectie veroorzaakt. Schimmels houden van een warme en vochtige ruimtes, zoals kleedkamers, sauna’s en badkamer, doordat de schimmel besmettelijk is kunt u hem vrij gemakkelijk oplopen.

Hoe herkent u een schimmelnagel?

De nagel is verkleurd, deze kleuren kunnen variëren van wit, geel tot bruin.
De nagel kan verdikt zijn en brokkelt makkelijker af.
In sommige gevallen kan een nagel pijnklachten veroorzaken.

De behandeling

Een schimmelnagel geneest nooit vanzelf. Wanneer de nagel door schimmel is geïnfecteerd, kan deze infectie zich langzaam uitbreiden. Dit is waarom behandeling van de schimmelnagel noodzakelijk is.

Afhankelijk van de dikte wordt de nagel voor de behandeling dun, gedeeltelijk of helemaal weg gefreesd, wat de genezing bevorderd. De nagel kan naar wens gerepareerd worden met een sculpture gel. Vervolgens word de nagel iedere 4 weken behandeld. Naast de reguliere behandeling worden er producten voorgeschreven om de nagel thuis te behandelen. Deze producten worden in overleg met de client gekozen.

Naast de producten om de nagel te behandelen moeten de schoenen aan de binnenkant ook worden behandeld met een schimmeldodend middel. Uit voorzorg om te voorkomen dat schimmelsporen zich in de schoenen nestelen en zodoende herinfectie veroorzaken. Ook deze producten worden gekozen in overleg met de client.

Mocht u al een kijkje willen nemen bij onze producten verwijzen wij u door naar de pagina producten van Samenwerkende pedicures en HFL.

Ondersteunende behandeling door een ProVoet pedicure is van belang

 

Menu
× WhatsApp ons